Biasiswa Maybank 2013 Dalam Negara

Biasiswa Maybank 2013 Dalam Negara kini dibuka bagi permohonan. Berikut merupakan maklumat bagi memohon biasiswa ini:

Maklumat Biasiswa Maybank 2013 Dalam Negara

Sejak bermulanya anugerah biasiswa ini pada tahun 1972, Maybank telah membiayai lebih daripada 1000 pelajar disamping menyediakan peluang pekerjaan kepada mereka. Biasiswa ini sebahagian daripada falsafah syarikat, untuk membantu pelajar melanjutkan pengajian mereka dan mendapat kerjaya dengan salah satu institusi kewangan terbesar negara.

Program Yang Ditawarkan

  • Engineering
  • IT
  • Information Systems
  • Mathematics
  • Shariah
  • Fiqh
  • LLB Shariah
  • Islamic Economic
  • Accounting, Finance
  • Actuarial Science
  • Business
  • Business Admin
  • Commerce
  • Economics
  • Human Resource Management
  • International Relations
  • Law
  • Organisational / Social Psychology
  • Sales
  • Marketing
  • Statistics
  • Operational Research.

Syarat Kelayakan

  • Mendapat sekurang-kurangnya 6A (Percubaan 2012 atau keputusan sebenar)┬ádalam SPM atau setaraf
  • Jumlah pendapatan isi rumah tidak lebih RM120,000 setahun.
  • Mempunyai pengalaman kepimpianan dalam aktiviti kokurikulum
  • Individu yang bersemangat tinggi yang mencari kerjaya yang mencabar dan memberikan ganjaran apabila tamat pengajian
  • Pemohon mestilah tidak mendapat mana-mana biasiswa dari organisasi atau institusi lain.

Jumlah Biasiswa

  • Biasiswa penuh daripada asasi/foundation sehingga peringkat ijazah (Yuran pengajian, laptop, tempat tinggal, elaun sara hidup)
  • Program persediaan kerjaya (internships, business assignments, Presentation Impact and Effective Communication programmes).
  • Kerja dengan Maybank selepas tamat pengajian.

Tarikh Tutup Permohonan

31 Mac 2013 (Dilanjutkan)

Maklumat Lanjut Dan Cara Mendaftar

Untuk maklumat lanjut dan cara memohon, layari laman Biasiswa Maybank 2013 Dalam Negara

40 comments

  1. nak tanya, dalam form ni dia ada minta trial spm result/ actual result. kalau trial kita tak brapa ok then, kita nak guna actual result. but, tarikh tutup 28/2/13.. saya rasa result SPM 2012 x kluar lagi. jadi macam mna? harap bantu :)

    1. try guna result trial sebab result spm 2012 x keluar lagi…. anyway hantar jugak permohonan ni cause we never know… kalau ada rezeki dapat la tuh…

          1. wasalam..awk juz download borang tuh dan isi la in english..lpas tu sertakan slip gaji parents,result and ic..kalau nk scan hntar via email pom bleh jgk

    1. selalunya perkara seperti ini akan dinyatakan dalam kontrak, sama ada perlu bayar balik atau bayar berapa percent jika tak mahu kerja..kami cadangkan mohon dan buat keputusan terima atau tolak selepas membaca kontrak.

  2. saya ialah pelajar university semester kedua. result saya untuk semester pertama adalah cemerlang. boleh saya mohon dengan result semester pertama university saya?

  3. sedih ngat..xleh nk pohon coz xtermasuk lam kelayakan..dapt 5A,syrat nk 6A..agak2 leh dop nk pohon walaupun 5A?? (^_^)

  4. salam,saya penuntut di asasi uia, ambil kos undang2 syariah dan akan menghabiskan asasi pada bulan 5 ni . boleh kah saya memohon untuk biasiswa ini ? adakah biasiswa ini boleh di apply lagi sekarang ?

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>